|
Jonge Wees, Amsterdamse graan 35%:
In tegenstelling tot de algemene definitie van Jonge
Jenever, maakt van Wees haar Jonge Wees van 4
soorten moutwijn (bereid uit 5 soorten granen),
graandistillaat en kruiden. 100% Jonge graan, zacht
van smaak en makkelijk toegankelijk voor beginnende
jeneverdrinkers.
|
|
|
Klarenaer, graanjenever 35%:
Is bereid uit 6 verschillende soorten mout- en
graandestillaten, gekruid met jeneverbessen en
harmoniërende kruiden. Klarenaer heeft een volle,
ronde smaak en smaakt uitstekend als aperitief voor
de jeneverdrinker die meer wil beleven dan jonge
jenever.
|
|
|
Taainagel, scheepsjenever 35 %:
Deze kruidenjenever dankt zijn naam aan de
onverschrokken zeeheld Cornelis Tromp. Zij is bereid
uit granendestillaten en heeft dankzij de fijne
ingrediënten een zeer kruidige smaak. Taainagel en
haring vormen samen een delicate smaakharmonie.
|
|
|
Roggenaer, Eau de vie van Rogge 40%:
Niet zozeer een jenever, maar meer een Eau-de-vie
bereid uit de fijnste rogge en op fust gerijpt.
Roggenaer heeft een bijzonder zachte en toch heel
geprononceerde smaak, die voor velen onbekend is.
Heel anders dan jenever, beslist een smaak op zich.
Laat zich heel goed drinken als aperitief. Is
absoluut het proberen waard!
|
|
|
Amsterdamsche Oude Jenever, dubbel bereid 35%:
Een bijzondere combinatie van 100% moutwijn,
graandistillaat en speciale kruiden, die 2 keer
wordt overgehaald. Deze oude dankt zijn beige kleur
aan de minstens 6 maanden lange fustlagering. Een
goed begin voor de eerste kennismaking met een goede
oude jenever. Hij is zacht, vol en aangenaam te
drinken op elk moment.
|
|
|
Zeer Oude Jenever, dubbel bereid 40%:
Deze jenever wordt met een speciaal recept van 100%
moutwijn, graandestillaat en kruiden 2 keer
overgehaald waarna zij minstens één jaar op eiken
fusten lagert. Jenever voor de notoire oude
jeneverdrinker: zacht, rond en krachtig.
|
|
|
Rembrandt Korenwijn, 40%:
Bereid uit verschillende eau de vie, granen en
granendistillaat. Dankt zijn kleur aan een aantal
maanden fustlagering. Niet te vergelijken met de
Zeer Oude Jenever, maar echt weer een smaak apart.
Wordt veel gedronken als aperitief en in combinatie
met haring.
|
|
|
Loyaal Zeer Oude Jenever, 42%:
Deze jenever wordt samengesteld uit 7 verschillende,
uiteenlopende gedistilleerde moutwijnen. De manier
van stoken is zodanig dat een ongekende smaakrijkdom
en uitzonderlijke ‘neus’ het resultaat zijn. Beslist
een ‘must’ voor de whiskydrinker, die in zijn hart
een chauvinist is! Ondanks het hoge
alcoholpercentage is dit een aangenaam zachte
jenever.
|
|
|
Loyaal zeer oude jenever, 5 jaar 40%:
Wordt 5 jaar gelagerd en dat proef je. Indien de
twee soorten Loyaal na elkaar gedronken worden,
wordt duidelijk wat woorden niet kunnen uitleggen.
Een prima digestief.
|
|
|
Roggenaer 3 jaar, 40%:
Net als bij Loyaal wordt een deel van de Roggenaer
minstens 3 jaar op fust gelagerd. De smaak blijft
even bijzonder als haar jongere uitvoering, maar is
vooral een stuk zachter en ronder. Ook deze jenevers
kan men het beste na elkaar drinken om de
verschillen te proeven.
|
|
|
Zeer Oude Wees, 10 jaar fust gelagerd 42%:
Een jenever uitsluitend bereid van selecte moutwijn,
graandestillaat en kruiden. Deze jenever wordt
minstens 10 jaar gelagerd op eiken fusten. Dat is
uniek voor Hollandse begrippen! Alleen al daarom
moet de jeneverkenner, de verstokte whiskydrinker en
de nieuwsgierige jeneverdrinker moeten deze Zeer
Oude Wees ooit een keer geproefd hebben. Met zijn
buitengewoon zachte smaak is hij een bijzonder
digestief.
|
|
|
Zeer Oude Wees, 15 jaar fust gelagerd 42%:
Het verschil tussen 10 jaar en 15 jaar op fust is
goed te proeven wanneer u de beide soorten Zeer Oude
Wees na elkaar drinkt. Toch weer heel anders dan
haar jongere uitvoering, nog zachter en
geprononceerder van smaak. Voor iedereen die niet
meer in jenever gelooft een verplicht medicijn!
|
|
|
Zeer Oude Wees, 20 jaar fust gelagerd 42%:
Dit is het summum, de ‘fine champagne’ onder de
Nederlandse jenevers! Twintig jaar fustlagering
resulteert in een ongekende delicate, niet in
woorden te vatten smaakervaring. Heel bijzonder als
digestief bij een feestelijke gebeurtenis, of als
voor u élke dag een feest is. Elke jeneverkenner
moet dit minstens één keer gedronken hebben.
|
|
|
Pure mout, 3 jaar fust gelagerd - in Weesopper kruik
40%:
Deze jenever is speciaal ontwikkeld voor de
festiviteiten rond de VOC. De Weesopper jenever was
de enige jenever die door de VOC-leden aan boord
gewenst was. Een pure mout, afkomstig uit Weesp, had
hun voorkeur boven elke andere jenever die destijds
verkrijgbaar was. Deze 3 jaar fustgelagerde pure
mout is heel anders dan andere jenevers. De geur
ervan brengt u terug naar het verleden van
zeilschepen en zware arbeid.
|
|
|
Roggenaer 15 jaar, 40%:
De zeer oude uitvoering van Roggenaer 3 jaar.
Verfijnt, delicaat, toetsen van citrus. Een
bijzonder product, waarvan een beperkte voorraad is.
De flessen zijn genummerd en zeer exclusief te
verkrijgen. Uitsluitend voor liefhebbers. |
|