Voor de startpagina klikt u hier
Voor de Inhoudspagina klikt u hier
 

Jenevers

Door de ambachtelijke manier van werken houdt distilleerderij Van Wees een traditie in stand die stamt uit de 16e eeuw. Met de grote kennis van distilleren die in hun bedrijf aanwezig is en de liefde voor een edel vak produceren zij Oudhollands gedistilleerd van unieke kwaliteit. Zij hebben een goede neus voor de natuurlijke eigenschappen van granendistillaten en kruiden. En dat proeft u. Momenteel zijn er 14 jenevers in het assortiment, van jong tot zeer oud. Iedere soort heeft zijn eigen karakteristieke eigenschappen. Voor iedere jeneverliefhebber is er dus een geschikte borrel.

 

 

Jonge Wees, Amsterdamse graan 35%:

 

In tegenstelling tot de algemene definitie van Jonge Jenever, maakt van Wees haar Jonge Wees van 4 soorten moutwijn (bereid uit 5 soorten granen), graandistillaat en kruiden. 100% Jonge graan, zacht van smaak en makkelijk toegankelijk voor beginnende jeneverdrinkers.


 

 

Klarenaer, graanjenever 35%:

Is bereid uit 6 verschillende soorten mout- en graandestillaten, gekruid met jeneverbessen en harmoniërende kruiden. Klarenaer heeft een volle, ronde smaak en smaakt uitstekend als aperitief voor de jeneverdrinker die meer wil beleven dan jonge jenever.
 

 

Taainagel, scheepsjenever 35 %:

 

Deze kruidenjenever dankt zijn naam aan de onverschrokken zeeheld Cornelis Tromp. Zij is bereid uit granendestillaten en heeft dankzij de fijne ingrediënten een zeer kruidige smaak. Taainagel en haring vormen samen een delicate smaakharmonie.
 

 

 

Roggenaer, Eau de vie van Rogge 40%:

 

Niet zozeer een jenever, maar meer een Eau-de-vie bereid uit de fijnste rogge en op fust gerijpt. Roggenaer heeft een bijzonder zachte en toch heel geprononceerde smaak, die voor velen onbekend is. Heel anders dan jenever, beslist een smaak op zich. Laat zich heel goed drinken als aperitief. Is absoluut het proberen waard!
 

 

 

Amsterdamsche Oude Jenever, dubbel bereid 35%:

 

Een bijzondere combinatie van 100% moutwijn, graandistillaat en speciale kruiden, die 2 keer wordt overgehaald. Deze oude dankt zijn beige kleur aan de minstens 6 maanden lange fustlagering. Een goed begin voor de eerste kennismaking met een goede oude jenever. Hij is zacht, vol en aangenaam te drinken op elk moment.

 

 

 

Zeer Oude Jenever, dubbel bereid 40%:

 

Deze jenever wordt met een speciaal recept van 100% moutwijn, graandestillaat en kruiden 2 keer overgehaald waarna zij minstens één jaar op eiken fusten lagert. Jenever voor de notoire oude jeneverdrinker: zacht, rond en krachtig.

 

 

 

Rembrandt Korenwijn, 40%:

 

Bereid uit verschillende eau de vie, granen en granendistillaat. Dankt zijn kleur aan een aantal maanden fustlagering. Niet te vergelijken met de Zeer Oude Jenever, maar echt weer een smaak apart. Wordt veel gedronken als aperitief en in combinatie met haring.


 

 

 

 

Loyaal Zeer Oude Jenever, 42%:

 

Deze jenever wordt samengesteld uit 7 verschillende, uiteenlopende gedistilleerde moutwijnen. De manier van stoken is zodanig dat een ongekende smaakrijkdom en uitzonderlijke ‘neus’ het resultaat zijn. Beslist een ‘must’ voor de whiskydrinker, die in zijn hart een chauvinist is! Ondanks het hoge alcoholpercentage is dit een aangenaam zachte jenever.


 

 

 

Loyaal zeer oude jenever, 5 jaar 40%:

 

Wordt 5 jaar gelagerd en dat proef je. Indien de twee soorten Loyaal na elkaar gedronken worden, wordt duidelijk wat woorden niet kunnen uitleggen. Een prima digestief.


 

 

 

Roggenaer 3 jaar, 40%:

 

Net als bij Loyaal wordt een deel van de Roggenaer minstens 3 jaar op fust gelagerd. De smaak blijft even bijzonder als haar jongere uitvoering, maar is vooral een stuk zachter en ronder. Ook deze jenevers kan men het beste na elkaar drinken om de verschillen te proeven.


 

 

 

Zeer Oude Wees, 10 jaar fust gelagerd 42%:

 

Een jenever uitsluitend bereid van selecte moutwijn, graandestillaat en kruiden. Deze jenever wordt minstens 10 jaar gelagerd op eiken fusten. Dat is uniek voor Hollandse begrippen! Alleen al daarom moet de jeneverkenner, de verstokte whiskydrinker en de nieuwsgierige jeneverdrinker moeten deze Zeer Oude Wees ooit een keer geproefd hebben. Met zijn buitengewoon zachte smaak is hij een bijzonder digestief.

 

 

 

Zeer Oude Wees, 15 jaar fust gelagerd 42%:

 

Het verschil tussen 10 jaar en 15 jaar op fust is goed te proeven wanneer u de beide soorten Zeer Oude Wees na elkaar drinkt. Toch weer heel anders dan haar jongere uitvoering, nog zachter en geprononceerder van smaak. Voor iedereen die niet meer in jenever gelooft een verplicht medicijn!


 

 

 

Zeer Oude Wees, 20 jaar fust gelagerd 42%:

 

Dit is het summum, de ‘fine champagne’ onder de Nederlandse jenevers! Twintig jaar fustlagering resulteert in een ongekende delicate, niet in woorden te vatten smaakervaring. Heel bijzonder als digestief bij een feestelijke gebeurtenis, of als voor u élke dag een feest is. Elke jeneverkenner moet dit minstens één keer gedronken hebben.


 

 

Pure mout, 3 jaar fust gelagerd - in Weesopper kruik 40%:

 

Deze jenever is speciaal ontwikkeld voor de festiviteiten rond de VOC. De Weesopper jenever was de enige jenever die door de VOC-leden aan boord gewenst was. Een pure mout, afkomstig uit Weesp, had hun voorkeur boven elke andere jenever die destijds verkrijgbaar was. Deze 3 jaar fustgelagerde pure mout is heel anders dan andere jenevers. De geur ervan brengt u terug naar het verleden van zeilschepen en zware arbeid.
 

 

Roggenaer 15 jaar, 40%:

 

De zeer oude uitvoering van Roggenaer 3 jaar. Verfijnt, delicaat, toetsen van citrus. Een bijzonder product, waarvan een beperkte voorraad is. De flessen zijn genummerd en zeer exclusief te verkrijgen. Uitsluitend voor liefhebbers.

 

Voor de startpagina klikt u hier
Voor de Inhoudspagina klikt u hier